Yhä useampi panostaa vaatteissa laatuun

Uusien vaatteiden shoppailu on monen mielestä hauskaa puuhaa. Etenkin tarjoukset houkuttelevat ihmisiä ostoksille, mutta viime vuosina vaateostoksissa on ollut nähtävissä selkeitä muutoksia. Vaikka pikamuoti on yhä voimissaan, kiinnittävät yhä useammat enemmän huomiota muodin kestävyyteen ja eettisyyteen. Vaatteita hankittaessa vaakakupissa painaa nyt monen kohdalla enemmän laatu kuin määrä. Vaatteista ollaan nyt valmiita maksamaan enemmän, mutta määrällisesti kaappiin päätyy vähemmän vaatekappaleita.

Minimalistinen ja laadukas vaatekaappi on nyt erityisen pop. Mikäli mieli tekee muokata vaatekaappia laadukkaampaan suuntaan ja panostaa oikeanlaisiin tuotteisiin, saattaa se edellyttää aluksi suurempaa rahallista sijoitusta. Jotkut saattavat sitä varten ottaa myös lainaa, jolloin lainavertailu edullisimman lainan löytämiseksi on aina järkevää. Suurempi taloudellinen panostus laadukkaisiin vaatteisiin maksaa itsensä kuitenkin ennen pitkää takaisin.

Laadukkaat materiaalit

Vaikka vaate olisikin alkujaan hieman kalliimpi, nähdään sen olevan hintansa väärti, mikäli se kestää käytössä monin verroin pidempään. Juuri tämän vuoksi jopa edullisen lainan ottaminen vaatevaraston uusimista varten voi olla kauaskantoisesti järkevää.

Halvemmat materiaalit tai huono ompelujälki johtavat vääjäämättä siihen, että vaatteet kulahtavat nopeasti. Tällöin niitä ei enää tee mieli käyttää, eivätkä venyneet tai nukkaiset vaatteet tee kauppaansa nettikirppareillakaan. Mikäli vaate on sen sijaan valmistettu huolella ja harkitusti laadukkaista materiaaleista, voi sen odottaa kestävän vuosikausia. Usein suomalaiset suosivat luonnonmukaisia materiaaleja, kuten villaa, puuvillaa ja pellavaa. Niistä valmistettujen vaatteiden jälleenmyynti on yleensä helppoa.

Helppo yhdistettävyys

Monen kotoa löytyy tätä nykyä varsin minimalistinen vaatevalikoima. Vaikka kaapissa olisikin vain muutama kappale kutakin vaatetta, ei se tarkoita sitä, että pukeutumisen pitäisi olla tylsää tai että ylle pitäisi pukea joka päivä samanlainen asu. Muutama toimiva vaatekappale voi olla aivan riittävä määrä lukemattomien eri asukokonaisuuksien loihtimiseksi. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että vaatteet sopivat yhteen väreiltään ja malleiltaan.

Ajaton tyyli

Kaikkein eniten iloa vaatteista on silloin, kun ne eivät tunnu poistuvan koskaan muodista. Vaikka monet hankkivatkin mielellään viimeisimpien trendien mukaisia vaatteita, on hyvin todennäköistä, että jo parin vuoden päästä ne ovat auttamatta vanhentuneita. Fiksua onkin panostaa ajattomaan tyyliin ja hankkia vaatevarastoon muutamia neutraaleja vaatekappaleita, jotka kestävät aikaa vuodesta toiseen.