Kierrätä vaatteet tehokkaasti verkossa

Käytetyt mutta vielä siistit vaatteet kannattaa kierrättää tehokkaasti. Myös lumpuille on omat kierrätyskanavansa, mutta myyntiin ne eivät enää kelpaa. Kuinka kierrättäminen onnistuu helpoiten ja tehokkaimmin verkon kautta? Lue vaatteiden kierrättämiseen liittyvät vinkkimme ja vaihda käytetyt vaatteesi rahaksi tai lahjoita ne hyväntekeväisyyteen!

Facebookin myyntikanavat

Facebookin Marketplace on yksi tehokkaimmista kanavista vaatteiden ja muiden tarvikkeiden kierrättämiseen. Sen kautta kiertävät niin aikuisten kuin lastenkin vaatteet ja tarvikkeet. Kannattaa tutustua myös muihin Facebookin myyntikanaviin, kuten erilaisiin Facebookissa toimiviin kirpputoreihin.

Tori.fi

Tori.fi on tehokas myyntikanava verkossa, mutta siellä on valitettavan paljon liikkeeellä myös huijareita. Eli tarkkana saa olla, mutta parhaimmillaan tavara kiertää tehokkaasti ja sinulle tarpeettomaksi jääneet vaatteet ja tarvikkeet voivat löytää uuden kodin yllättävänkin nopeasti – ainakin, jos myyt niitä hyvällä hinnalla!

Vähänkäytetty.fi

Vähänkäytetty.fi on vaatteiden kierrättämiseen erikoistunut sivusto, jossa voi parhaimmillaan päästä erittäin vähällä vaivalla käyttämällä apuna myyntimeklaria. Myyntimeklari hinnoittelee ja kuvaa vaatteet puolestasi, mutta ottaa toki tekemästään työstä palkkiona osan myyntituotoista. Tällä tavoin vaatteista ei siis voi ansaita suurinta mahdollista summaa, mutta jos arvostaa helppoutta, kannattaa harkita tätäkin vaihtoehtoa. Toisaalta vaatteet voi kuvata ja ilmoittaa sivuston kautta myyntiin myös itse, jos haluaa ansaita hieman enemmän ja on valmis näkemään vaivaa. Vaatteiden kuvaamiseen ja myynti-ilmoitusten laatimiseen vierähtää useampi hetki, mutta kun vaatteet saa postin matkaan, hoituu homma myyjän kannalta helposti, sillä vähänkäytetty.fi hoitaa tuotteiden myymisen käytännössä asiakkaansa puolesta.

Lahjoita verkon kautta

Jos haluat kierrättää hyväkuntoisia vaatteita tai muita tuotteita verkon kautta, mutta et tarvitse niistä rahaa, kannattaa harkita tuotteiden lahjoittamista niitä tarvitseville henkilöille. Esimerkiksi Facebookin roskalavaryhmät ovat hyviä kohteita, samoin Tori.fi:n Annetaan-palsta. Myös Facebookin Market Placessa voi toki lahjoittaa vaatteita tai muita tuotteita ja tehdä niitä tarvitsevan henkilön iloiseksi. Facebookista löytyy myös monia ryhmiä, joissa autetaan vähävaraisia suomalaisia, ja itselle tarpeettomien hyväkuntoisten vaatteiden ja muiden tuotteiden lahjoittamista myös tätä kautta kannattaa harkita. Esimerkiksi Apuna ry on yksi paljon esillä ollut vaihtoehto.