Pysy tyylikkäänä myös urheillessa

Tyylikkyys ja toimivuus eivät usein kävele käsi kädessä silloin, kun puhutaan vaatetuksesta, ja varsinkaan urheiluvaatteista. On kuitenkin totta, että hyvännäköiset vaatteet voivat auttaa kohottamaan itsetuntoa ja kun itsetunto on koholla, myös kuntoilu sujuu paremmin.

Tyylikkäästi pukeutuminen urheillessa ei siis suinkaan tarkoita sitä, etteikö tällöin treenistä voisi tehdä tehokasta. Itse asiassa tänä päivänä tyylikkäissä urheiluvaatteissa on ennen kaikkea panostettu erilaisiin kuvioihin, kirkkaisiin väreihin ja teknisiin kankaisiin, jotka tekevät urheiluvaatteista tyylikkäitä, mutta samalla erittäin mukavia ja hengittäviä.

Urheiluvaatteetkin voivat olla muodikkaita

Luonnossa liikkuminen ja itsestä huolehtiminen on ollut nouseva trendi jo kauan ennen koronan saapumista, mutta tänä päivänä urheilusta ja ennen kaikkea ulkoilusta on tullut kuuma puheenaihe kaikkialla kotimaassa. Kotimaan matkailun lisääntyessä yhä useampi suomalainen suuntaa myös tutkimaan kotimaisia luontokohteita, ja paikalliset liikuntahallit, kuntosalit ja luontopolut ovat täynnä intoa puhkuvia liikkujia, joista toiset liikkuvat enemmän ja toiset vähemmän säännöllisesti.

Liikunnan ja hyvinvoinnin merkityksen korostaminen ja tietynlainen “trendikäs elämäntyyli” on tällä tapaa heijastunut myös muotiin. Itse asiassa tänä päivänä suositaan ennen kaikkea käytännöllisiä, kestävän kehityksen mukaisia ja liikkumiseen soveltuvia vaatteita, jotka ovat samalla niin tyylikkäitä, että niitä voisi käyttää yhtä hyvin myös vapaa-ajalla.

Suomalaisten suosimissa muodikkaissa urheiluvaatteissa korostuu erityisesti pohjoismaalaisuus. Suomalaiset luottavat kotimaiseen ja pohjoismaalaiseen suunnitteluun, sillä kukapa tietäisi paremmin, millaisiin vaatteisiin pohjoismaalaiset haluavat pukeutua kuin toinen pohjoismaalainen?

Yksi muodikkaiden urheiluvaatteiden edelläkävijöitä on ollut ruotsalainen Aim’n-vaateketju, joka on erikoistunut suunnittelemaan naisille käytännöllisiä ja hengittävistä materiaaleista valmistettuja urheiluvaatteita, jotka ovat samalla niin tyylikkäitä, että niitä uskaltaa käyttää rohkeasti myös kuntosalin ja lenkkipolun ulkopuolella.

Urheilubuumi on vaikuttanut myös urheiluvaatteiden suunnitteluun

Koska muotia seuraavat urheilijat ovat viime aikoina tulleet yhä tietoisemmiksi siitä, millaiset urheiluvaatteet ovat in, uudenlainen tapa pukeutua urheiluvaatteisiin myös vapaa-ajalla on omalta osaltaan vaikuttanut myös siihen, miten erilaiset urheiluvaatteiden valmistajat ovat alkaneet luoda uusia design-malleja.

Luonnossa liikkumisesta ja itsensä huolehtimisesta on tullut ehdottomasti yksi korona-ajan suurimmista trendeistä ja se näkyy myös tavassa, jolla ihmiset pukeutuvat. Koska niin monet viettävät nyt aikaa erilaisten aktiviteettien parissa ja nauttivat Suomen kauniista luonnosta, myös urheiluvaatteiden valmistajat, ja Aim’n niiden kärkijoukossa, ovat pyrkineet vastaamaan tähän tarpeeseen luomalla tyylikkäitä urheiluvaatteita, jotka on valmistettu laadukkaasta ja kestävästä materiaalista.

Vaikka tyylikkäitä urheiluvaatteita lähdetään suunnittelemaan aina pilke silmäkulmassa, niiden suunnittelussa korostuu aina yksi ja tärkeä sana: käytännöllisyys. Tekniset yksityiskohdat korostuvat myös urheiluvaatteissa ja suunnittelijoiden on aina pidettävä ensimmäisenä mielessä se, millä tavalla kyseinen vaatekappale pystyy tukemaan urheilusuoritusta.

Koska vaatteiden ulkonäöllä on myös väliä, suunnittelijat panostavat ennen kaikkea siihen, että samoissa vaatteissa voisi yhtä hyvin marssia kuntosalin jälkeen illanviettoon ystävien kanssa tai pyöräillä aamulla työpaikalle ja saapua suoraan aamun kokoukseen.

Korona-aika onkin johtanut siihen, että ihmiset taiteilevat yhä sulavammin arjen ja ulkona liikkumisen välillä, joten kansa hakee vaatteissaan ennen kaikkea sellaisia valintoja, jotka ovat mahdollisimman monikäyttöisiä. Urbaanisuus korostuu myös urheiluvaatteiden suunnittelussa, jossa esille nousevat luonnonläheisiin väreihin yhdistetyt rohkeat leikkaukset ja kuviot.

Koronakriisin myötä itsestä ja kehosta huolehtiminen on alkanut kiinnostaa myös sellaisia ihmisiä jotka eivät aikaisemmin ole urheilusta innostuneet. Koska korona ei ainakaan vielä näytä merkkejä katoamisestaan, on varsin odotettavaa, että tämä urheiluvaatteiden käytännöllisyyden ja muodikkuuden yhdisteleminen tulee jatkumaan vielä pitkään.