Parhaat ideat naamiasjuhliin populaarikulttuurista

Vaikka populaarikulttuuri onkin elänyt keskuudessamme vuosikausien ajan, on tiettyjen ilmiöiden tunnettavuus kasvanut uskomattomiin lukemiin nimen omaan viime vuosien aikana, ja kiitos kuuluu teknologialle. Siinä missä entisajan huippuvuosien parhaimmat elokuvat pysyvät edelleen elokuvahistorian klassikkoina, tänä päivänä ihmisten vauraus, tuottajien ja mainostajien panos sekä erityisesti sosiaalisen median paine päättävät sen, mistä sarjoista, elokuvista ja musiikkikappaleista tulee äärimmäisen suosittuja ja mistä ei. Populaarikulttuuria ja siitä johdettua cosplayta saa ja kannattaakin hyödyntää tänä päivänä, oli kyseessä sitten oman blogin kirjoittaminen tai tässä tapauksessa teemabileiden asukokonaisuuden valinta. Parhaat naamiaisasut saa kaiken lisäksi tilattua näppärästi suoraan netistä, joten tehtäväksesi jää enää valita alla olevasta listasta parhaat ideat populaarikulttuurista seuraaviin naamiaisjuhliin.

Populaarikulttuurista inspiraatiota naamiaisjuhliin

Naamiaisjuhlien teema kannattaa valita jo hyvissä ajoin, jotta kaikilla kutsuvierailla on tarpeeksi aikaa päättää ja valmistella naamiaisasunsa ennen itse juhlia. Joskus teemaan valitseminen on vaikeaa, mutta onneksi tästä alla olevasta populaarikulttuurin inspiroimasta listasta voit saada apua seuraavien naamiaisjuhlien teeman valintaan!

1. Game of Thrones

Kenellekään ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, mistä tämä yksi kaikkien aikojen suosituimmista tv-sarjoista koostuu. George R. R. Martinin luoman Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan perustuva eeppinen tv-sarja nousi jo ensimmäisen tuotantokauden jälkeen yhdeksi HBO:n katsotuimmista sarjoista, ja sen suosio vain kasvoi entisestään sarjan edetessä eteenpäin. Mikä siis olisikaan mitä parhain naamiaisjuhlien teema kuin tämä rautavaltaistuimen taisto, sillä lähes kaikki tuntevat jo John Snown, Daenerysin ja Starkin perheen seikkailut monien muiden hahmojen joukossa.

2. Harry Potter

Vaikka tämän velhojen ja noitien maailmaan perustuvan fantasiakirjan ja elokuvasarjan viimeisimmästä julkaisusta on kulunut jo muutama vuosi, ei brittiläisen J. K. Rowlingin luoman fantasiakirjasarjan suosio ole siitä ainakaan laskenut. Harry Potter on edelleen yksi naamiaisjuhlien suosituimmista teemoista ja kaiken lisäksi monelle kutsuvieraalle helppo idea, sillä velhoasun ja päähenkilö Harry Potterin surullisenkuuluisan salama-arven luominen onnistuu helposti kotona pienelläkin budjetilla.

3. Julkkikset

Tämän päivän populaarikulttuurin julkkikset ovat yksi monipuolisimmista naamiaisjuhlien teemaideoista, sillä valinnanvaraa riittää aina Lady Gagasta Kuningatar Elisabethiin sekä Donald Trumpista Madonnaan. Vaikka “tavallisen” julkkiksen asukokonaisuus saattaakin pelkkien vaatteiden lisäksi vaatia hieman meikkaustaitoja varsinkin silloin, kun tavoitteena on taiteilla kasvoille ikonisten julkkisten, kuten Johnny Deppin, David Beckhamin tai Leonardo diCaprion ilme, on mieleenpainuvaan asukokonaisuuteen panostaminen monelle lahjakkaalle meikkaajalle tai taiteilijalle iso juttu.

4. Marvelin supersankarit

Marvelin supersankarimaailma lienee Game of Thronesin ohella yksi viime vuosien puhutuimmista ilmiöistä – mikset siis hyödyntäisi tätä ideaa myös seuraavien naamiaisjuhliesi teemana? Vaikka Robert Downey Juniorin esittämä Iron Man ja Edward Nortonin sekä myöhemmin Mark Ruffalon esittämä Hulk lienevätkin hieman haastavampia asukokonaisuuksia näiden teemajuhlien osallisiksi, esiintyy elokuvasarjoissa muita ikonisia ja samalla helposti tunnistettavia hahmoja aina Mustasta Leskestä Deadpooliin ja Nick Furysta ja Kapteeni Amerikkaan, jotka saavat aivan varmasti päät kääntymään useampaan kertaan juhlissa kuin juhlissa!

5. Anime

Anime on pysytellyt vuosikausien ajan yhtenä populaarikulttuurin suosituimmista genreistä ympäri maailmaa ja siksi sen valinta seuraavien naamiaisasujen teemaksi osuu enemmän kuin nappiin erityisesti silloin, kun kyseessä on tuttavapiiri, jossa animea seurataan paljon. Lisäksi One Punch Man, Ghost in the Shell, Fullmetal Alchemist, Dragon Ball ja Death Note monen muun anime-sarjan joukossa kuuluvat jokaisen animefanin ykkösvaihtoehtoihin usein myös silloin, kun naamiaisjuhlien teemana on tule sellaisena kuin olet aina halunnut olla!