Tiedätkö vartalotyyppisi? Näin puet sen oikein ja imartelevasti

Oman vartalonsa ja vartalotyyppinsä tunteminen on erittäin tärkeää, ja jokaisen pitäisi antaa itsetutkiskelulle ainakin sen verran aikaa, että osaa nimetä oman vartalotyyppinsä. Miksi tämä on erityisen tärkeää tietää? No siksi, että vain vartalotyyppinsä tuntemalla sen voi osata pukea oikein. Kun tiedostat oman vartalotyyppisi, voit helposti suunnitella asukokonaisuuksia, jotka pukevat sinua hyvin ja näyttävät hyvältä päälläsi. Vartalotyyppejä on olemassa vain muutamia erilaisia, ja niistä voi usein melko helposti päätellä oman vartalotyyppinsä. Omaatko tiimalasin mallisen vartalon, vai muistuttaako vartalosi muodoltaan kenties päärynää? Vai olisiko omena sittenkin paras keino kuvailla vartalosi muotoa? Kun muoto on tiedossa, on asukokonaisuuksia helpompi lähteä suunnittelemaan. Mutta millaiset asut sitten pukevat mitäkin vartalotyyppiä? Pukisiko sitä ihan tavallista halpista vaiko sittenkin ralph laurenia? Vai onko sillä sittenkään väliä? Lue tästä lyhyt opas erilaisten vartalotyyppien pukemiseen.

1. X vartalo (tiimalasin muotoinen vartalo)

Muistuttaako vartalosi muodoltaan tiimalasia? Tämä tarkoittaa sitä, että rintasi ovat suuret, vyötärö kapea ja lanteet leveät. Tämä on yksi naisellisimmista muodoista, jota monet himoitsevat. Sen korostaminen on melko helppoa, joskus istuvien vaatteiden löytäminen voi joskus olla hankalaa, koska vyötärö saattaa olla monta kokoa rintoja pienempi. Oikea tapa pukea tiimalasivartalo on tietenkin korostaa vyötäröä. Tämä onnistuu etenkin tyköistuvilla vaatteilla. Sinulle sopivat erityisesti kaikki mekot ja tunikat, jotka korostavat upeaa vartaloasi.

2. V vartalo (alaspäin olevan kolmion muotoinen vartalo)

Omistatko V-kirjaimen muotoisen vartalon? Ovatko hartiasi ja rintasi suuremmat kuin lantiosi? Tällöin myös vyötärösi on pienehkö. Tämän takia huomiota kannattaakin vetää upeaan vyötäröösi. Käytä suhteellisen löysiä yläosia, jotka ovat kireämpiä lantion ja vyötärön kohdilta. Korosta upeita jalkojasi kireillä alaosilla, kuten pillifarkuilla. Sinulle voivat myös sopia löysät mekot ja kireät sukkahousut, jotka korostavat alaosaasi.

3. A vartalo (päärynän muotoinen vartalo)

Omistatko päärynävartalon? Niin suurin osa muistakin suomalaisnaisista. Tämä tarkoittaa, että hartiasi ja rintasi ovat suhteellisen pienet, mutta alaosasi on raskaampi, eli lantiosi ja peppusi ovat rintojasi suurempia. Tällöin vartaloon saa luotua kaikkein ideaalisimman muodon korostamalla sitä ylhäältä, suunnilleen rintojen alta, jotta saadaan luotua illuusi tiimalasin muotoisesta vartalosta. Kokeile vaikkapa A-helmaista mekkoa tai kellohametta, johon yhdistät heti rintojen alle tulevan vyön. Näin huomio saadaan ohjattua vartalossa ylöspäin ja vartalo vaikuttaa sopusuhtaisemmalta. Kannattaa välttää tyköistuvia housuja ja löysiä yläosia, sillä ne tekevät vartalostasi muodottoman ja epäsuhdan näköisen mikä ei näytä koskaan imartelevalta.

4. O vartalo (omenan muotoinen vartalo)

Toinen Suomessa tyypillinen vartalomalli on omenavartalo. Ovatko jalkasi laihat kuin tikut, mutta koko ylävartalo yhtä tasapaksua? Tämä tarkoittaa, että olet omena. Monikaan ei pidä omenavartalostaan, mutta oikein puettuna se on oikein kauniin näköinen. Muista jälleen, että X-illuusion voi luoda vaatteilla ja asusteilla. Kokeile vaikkapa tiukkoja, upeita jalkojasi korostavia sukkahousuja, ja yhdistä ne mekkoon, johon laitat vyön keskelle. Näin luot illuusiota pienemmästä vyötäröstä. Voit myös yhdistää asuun jakun, joka jakaa vartaloasi hieman.

Pue vaatteet, joissa tunnet itsesi kotoisaksi

Loppujen lopuksi tärkeintä on, että tunnet itsesi hyväksi ja kotoisaksi vaatteissasi. Jos vyöt kiristävät tai sukkahousut eivät ole juttusi, niitä ei kannata silloin myöskään pukea. Mukavissa ja sinulle sopivissa vaatteissa voit keskittyä sinulle tärkeisiin asioihin täysin rinnoin.