Muotinäytöksen luomuksista ei ole käyttövaatteiksi

 

Nykymaailmassa menestyneimmät vaatesuunnittelijat ja muodin luojat saavat aikaan mitä erilaisimpia ja mahtavimpia luomuksia. Jokaisella suunnittelijalla on omanlaisensa tyyli ja oma suuntautuminen vaikuttaa uusien vaatteiden luomiseen ja suunnittelemiseen. Samalla kun toiset tuntemammattomat suunnittelijat tekevät arkista käyttömuotia, toiset saattavat suunnitella häikäisevää glamour ja juhlamuotia.

Äärimmäisyyksiin menevät luovuutta hehkuvat asukokonaisuudet, jotka pääsevät nimekkäisiin muotinäytöksiin, enää harvoin toimivat normaaleina käyttövaatteina. Muotinäytösten erikoisia luomuksia saatetaan käyttää erilaisissa juhlatilaisuuksissa kertaluontoisesti, vaikka usein nimekkäille julkisuuden henkilöille valmistetaan erikseen luomukset erillisenä suunnitteluna, ei osana muotinäytöksen vaatekirjoa.

Maailmankuulut muotinäytökset

Koko maailman kuuluisimpiin muotinäytöskokonaisuuksiin kuuluu neljä erilaista “muotiviikkoa”, joistä ehkä tunnetuin tunnetaan nimellä London Fashion Week. Lontoossa järjestettävä muotiviikkoa on järjestetty jo yli kolmekymmentä vuotta ja se on vakiintunut muotimaailman yhtenbä kulmakivenä ja yksittäisten suunnittelijoiden ponnahduslautana maineeseen.

Sen lisäksi muut kolme tunnettua muotiviikkoa pidetään New Yorkissa, Pariisissa ja Milanossa. Näihin viikkoihin osallistuu satoja erilaisia muotialan ihmisiä viikon aikana ja monet nimekkäät suunnittelijat pääsevät esittelemään töitään ja luomuksiaan viikon aikana. Monet alalla etenevät suunnittelijat saattavat saada nimeään tunnetummaksi juuri näiden viikkojen ansioista, jolloin ne saattavat olla hyvin tärkeitä aloitteleville jo hieman tunnetuille suunnittelijoille.

Tapahtumat ovat myös tärkeitä urallaan eri vaiheissa oleville malleille, jotka muotiviikon muotinäytöksiin osallistumalla voivat lisätä paljon uskottavuuttaan alalla ja saada enemmän työtehtäviä, sekä mahdollisesti kuvia omiin portfolioihinsa.