Kotimaista laatua vaateteollisuudessa

 

Suomalainen vaatetusteollisuus on koko ajan vähenemässä ja monia suomalaisia merkkejä ja tuotteita valmistetaan jo osittain ulkomaalaisin voimin. Silti muutamat suomalaiset laatutuotteet ovat saaneet aikaiseksi korkealuokkaisen, hyvän maineen.

Nanso, hyvälaatuista vaateteollisuutta

Vaatetehdas Nanso tuottaa laadukkaita trikootuotteita pääasiassa aikuisten naisten tarpeisiin sekä juhlaan että arkeen. Yritys on lähes sadan vuoden ikäinen, sillä se on perustettu Suomessa vuonna 1920 ja valmistaa edelleen vaatteita Nokialla. Siellä heillä on sekä pääkonttori, että trikootuotantolaitos, jossa työskentelee yhä kymmeniä ihmisiä vaateteollisuuden parissa. Ympäri Suomea on myös erillisiä myymälöitä, joissa on mahdollisuus ostaa Nanson suunnittelemia ja tuottamia vaatteita. Kaikkein käytetyimpiä Nanson vaatteita ovat trikootuotteiden lisäksi kestävät sukkahousut ja sukat, jotka kestävät kovaakin kulutusta ja käyttöä.

Vaikka Nanso on suomalainen yritys, se on laajentanut Viroon, jossa nykyään on myös Nanson sisaryhtiö. Osa tuotteista valmistetaan Viron puolella samalla ammattitaidolla, kuin suomalainen alkuperäinen yhtiö. Nanson vaatteita myydään eri puolille Eurooppaa ja sillä on myyntiyhtiöt Saksassa ja Ruotsissa, sekä useita eri myymälöitä ja verkkokauppoja lähes koko Euroopan

Marimekko valmistaa laatutekstiilejä

Suomalainen yritys Marimekko valmistaa pääasiassa nykyään laadukkaita tekstiilejä, mutta sen tuotekokonaisuuteen kuuluvat myös erilaiset vaatetusalan tuotteet ja asusteet. Marimekko on tunnettu erityisesti suuresta persoonallisesta kukkakuviostaan, joka on markkinoitu muistuttamaan hyvästä laadusta ja Suomalaisesta suunnittelusta.