Vaatetustrendit palaavat kausittain

 

Niin erilaisia kuin vaatetustrendejä onkin erilaisina kausina, kaikkien aikojen kuumimmat tyylit palaavat aina yhä uudelleen vaatemuotiin. Nykypäivänä muoti muuttuu yhä nopeammalla tahdilla, joten enää 1990-luvun jälkeen on ollut vaikea määrittää erillistä vaatetyyliä. Sitä aikaisempina vuosikymmeninä muotisuuntaukset ovat kestäneet lähes koko vuosikymmenen, jolloin on ollut helppo määrittää esimerkiksi 1970-luvun leveälahkeiset housut ja hippipaidat tai 1980-luvun kirkkaat trendivärit ja väljä muoti. 1990-luvun muotia on jo vaikeampi määrittää, kun taas 2000-luvun muoti on muuttunut moneen kertaan vuosikymmenen aikaan.

1900-luvun vaatetuksessa tapahtui vallankumous

Viime vuosisadan alusta tähän päivään on vaatetuksessa tapahtunut niin suuri muutos, että naisten ja miesten yleiset käyttövaatteet ja käytännöt ovat kokonaan muuttuneet. Sitä aikaisempina vuosisatoina naiset ovat aina pukeutuneet mekkoihin ja hameisiin, mutta viime vuosisadan puolen välin aikana naisetkin alkoivat käyttää arkivaatteina housuja. Myös muoti muuttui koko ajan paljastavammaksi ja vaatemuoti niukemmaksi. 1900-luvun alkupuolen naisellisista vaateluomuksista oli enää muisto jäljellä 1900-luvun loppuun tultaessa.

200- ja 2010-luvun vaatemuoti muuttuu käden käänteessä

Siinä missä aiemmilla vuosikymmenillä vaatemuoti muuttui kymmenen vuoden välein, nykymuoti muuttuu muutamassa vuodessa jäljitellen viime vuosisadan vuosikymmenten muotisuuntauksia. Välillä muodissa ovat kapealahkeiset leggingsit ja suuret väljät paidat, kun taas seuraavaksi muotiin tulee leveälahkeiset matalavyötäröiset housut. Muotimaailma on tosiaan muuttumassa jatkuvasti yhä kiihtyvällä tahdilla.