Laadukkaisiin klassisiin vaatteisiin kannattaa sijoittaa

 

Vaikka pintamuoti muuttuu vuoden aikana moneen kertaan ja joskus on tarpeen ostaa viimeisimpien trendien mukaisia ilmestyksiä, jokaisessa vaatekaapissa kannattaa olla muutamia laadukkaita ja klassisia vaatteita, jotka toimivat sellaisenaan vuodesta toiseen. Hyvä ja laadukas vaate kestää monta vuotta hyvässä kunnossa, jolloin hieman kalliimpikin hinta maksaa vaivan.

Pitkäikäisten käyttövaatteiden väri kannattaa valita huolellisesti

Hyvälaatuiset käyttövaatteet tulee valita ajatellen, että niitä jaksaa käyttää vuodesta toiseen. Vaate kannattaa valita erityisen mieleiseksi todetussa värissä tai neutraalissa värissä, joka sopii monenlaisen asusteen kanssa ja toimii erilaisissa tilanteissa. Värien trendit vaihtuvat vuosittain, mutta useimmiten musta, harmaa, beige, tummanruskea, valkoinen ja rauhallisen sävyinen tummansininen yleensä toimivat eri vuosina, vaikka väritrendit vaihtuisivatkin. Neutraalien värien valitseminen kannattaa, sillä kyseisen vuoden kuumin trendiväri saattaa näyttää naurettavalta jo vuoden jälkeen. Värit kannattaa myös valita sen mukaan, mikä ihonväriin, olemukseen ja hiuksiin sopii parhaiten.

Suomalaiseen ihonsävyyn sopivat useimmiten parhaiten lämpimät ja vaaleat sävyt, joten erittäin kylmiä ja kovia värisävyjä ei aina kannata ostaa, vaikka vaate muuten istuisikin hyvin päälle. Vaatteiden värin sopivuutta kannattaa testata sovitushuoneessa, jossa on luonnollinen valo. Itselle sopiva värimaailma on myös mahdollista testata värityyppitestillä. Lähellä kasvoja oleva väri saattaa joko tehdä kalpeaksi tai sairaan näköiseksi tai vastaavasti korostaa ihon heleyttä ja puhtautta. Jokainen värivalinta kannattaa siis tehdä tarkistaen, että väri sopii hyvin kasvoihin eikä tee ihosta kalpean oloista.

Klassiset mallit, jotka istuvat hyvin

Oikeiden värivalintojen lisäksi vaatteet tulee sovittaa hyvin muutamassa eri asennossa ja varmistua, että vaate on todella käytännöllinen. Vaatteen tulee istua hyvin joka paikasta ja tuntua mukavalta päällä. Vaikka normaalit muutaman kilon painonvaihtelut ovat normaaleja lähes kaikilla naisilla, hyvä laadukas vaate istuu päälle pienestä painonvaihtelusta huolimatta. Sovittaessa kannattaa peilin edessä seisomisen lisäksi kumartua tarkistaakseen, nouseeko esimerkiksi helma liian korkealle tai valahtaako kaula-aukko alas. Sen lisäksi on hyvä istua, sillä esimerkiksi mekoissa ja hameissa helman pituus muuttuu huomattavasti istuvassa asennossa.

Housuja sovittaessa on hyvä valita malli, jonka lahkeet ylettyvät hieman lahkeen alapuolelle. Istuessa tai kumartuessa lahkeet nousevat hieman ylöspäin, joka tulee huomioida oikeassa oikeaa pituutta valitessa. Oikea koko ei saa kiristää missään asennoissa tai vaatteen pukemisen ei tulisi olla vaikeaa siitä johtuen, että se olisi liian tiukka. Vaate ei myöskään saa olla liian löysä tai näyttä siltä, että se roikkuisi päällä, vaikka koko tuntuisikin mukavalta yllä. Jos vatsa on herkkä, usein housut, joissa on osittain joustava vyötärökaitale, ovat huomattavasti sopivampia ja käyvät siitä huolimatta, että paino vaihtelee hieman vuodenajan mukaan.

Oikein istuvilla vaatteilla voi korostaa parhaita puoliaan

Sopivalla vaatetuksella oman kehon parhaita puolia on mahdollista merkityksellisesti korostaa. Esimerkiksi kapeavyötäröinen ja leveälantioinen saattaa valita mallin, jossa kapea kaunis vyötärö korostuu ja pääsee esille, kun taas omenavartalon omaavan kannattaa mieluummin käyttää suoria malleja, jotka eivät katkaise olematonta vyötärölinjaa ja tee kokonaisilmeestä lyhyempää ja pyöreämpää. Pienirintaisen kannattaa käyttää paidan malleja, jossa on yksityiskohtia ja röyhelöitä rintojen alueella, jolloin voidaan luoda illuusio hieman suuremmasta rintavarustuksesta. Henkilöllä, jolla on suuri lantio ja takamus, ei kannata käyttää housuja, jossa on paljon yksityiskohtia lantion paikkeilla, sillä ne luovat illuusioita vielä suuremmasta lantiosta. Silloin on hyvä valita alaosaan tummia värejä, yksivärisiä kuoseja ja pelkistettyjä malleja.