Kesämuoti muuttuu joka vuosi

 

Kesän vaatemuoti muuttuu joka vuosi, mutta yleisesti ottaen kesän aikana kauppoihin ilmestyy aina vaaleampia, hempeämpiä värivaihtoehtoja, kukallisia kuoseja ja kevyempiä kangasmateriaaleja. Kevään ja kesän aikana lisääntyvä auringon määrä toki virkistää mieltä muutenkin, jolloin tuntuu mukavammalta pukeutua hieman värikkäämpiin ja näyttävämpiin vaatteisiin.

Sääolosuhteet vaikuttavat kesän muotitrendeihin

Nykypäivien epävakaisissa kesissä ei ole kuitenkaan usein varmaa, että varsinaisia kesävaatteita päästäisiin juurikaan käyttämään kesän aikana. Suomen viimeisimmät kesät ovat olleet hyvin epävakaisia ja muutamia erittäin kuumia jaksoja lukuun ottamatta sää on olut sateinen ja viileä. Vaikka keskilämpötilat osoittavat, että kesät ovat yhtä kuumia kuin aiemmin, ilmaston äärimmäiset muutokset vaikuttavat Suomessa niin, että kuumia kelejä on muutamia päiviä ja loppuaika vastaa Keski-Euroopan epävakaista ja sateista ilmastoa. Silti kaupat ovat kesäisin täynnä erittäin kevyitä ja vilpoisia vaatteita, joita voi olla houkutus ostaa kesän odotuksen lomassa.

Kerrospukeutuminen sopii Suomen kesään

Nykyään kesäpukeutumiseen kannattaa varautua joustavalla kerrospukeutumisella, jolloin päivän kuumimpaan aikaan voidaan kaivaa esiin kevyet kesävaatteet, mutta viileämpiä aikoja varten on hyvä pitää mukana esimerkiksi neuletakkia tai paitaa. Myös nykyään erittäin suositut ja muodikkaat pitkät neuleet voidaan vetää päälle lämmittämään jalkojakin, jos päällä olevat lyhyet shortsit alkavat tuntua liian viileiltä päivän aikana.

Kesämeikki on viileä

Vaatteiden lisäksi myös meikkimuoti muuttuu joka kesä. Tänä vuonna muodikkaimmat meikit koostuvat viileistä sävyistä ja tummasta huulimeikistä,  jolloin usein käytetään murretun violetteja tai jopa sinisiä sävyjä. Meikki saattaa hätkähdyttää, mutta toimii hyvin tämän kesän vaatemuodissa näyttävänä lisänä. Silmämeikin tulee myös olla vahva ja tumma, jos huulissa käytettäviä muodikkaita sävyjä käytetään korosteena.

Kuumimpia vaatetrendejä

Jo edellisenä vuonna muotiin tulleet microshortsit eivät ole häipymässä katukuvasta, vaan niitä käytetään hyvin yleisesti tänäkin kesänä. Sen lisäksi kuoseina iloiset kukat ja väreinä vaaleat pastellit ovat huippumuotia tänäkin vuonna. Väljät sifonkipaidat, joiden helman annetaan vapaasti roikkua shortsien päällä, on muodikas yhdistelmä.

Erilaisten maksimekkojen suosio ei ole edelleenkään laantumassa, vaan niitä käytetään aktiivisesti kesän aikana. Pitkä kangas suojaa sopivasti kuumalta auringolta tai viileydeltäkin, joten ne ovat erityisen sopiva vaate Suomen vaihteleviin säihin ja katumuotiin. Nyt kuumassa huudossa ovat hieman kapeammat mallit, jossa helma ei ole enää rönsyilevän suuri, vaan laskeutuu suorana alas korkean halkion kanssa. Myös erilaiset meriaiheiset raidat ja raikkaat värit toistuvat maksimekoissa ja saavat aikaan merellistä tunnelmaa.

Topit ovat erityisen kevyitä, eikä muodikkaimmissa topeissa ole muita kuin ohuet spagettiolkaimet. Monissa paidoissa on erillinen vuori ja läpikuultava ilmava päällyskangas. Silloin paita laskeutuu kauniisti lantiolle ja on trendikäs sekä mukava vaate.